Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-07-29  
Snabba KonsumentNyheter, SKN, tar paus


Sedan 2005, då vi startade detta nyhetsbrev, utan kostnad för mottagaren, har vi gett ut 118 brev. Men nu måste vi göra paus tills vi eventuellt får tillbaka det statliga stödet, som vi blev av med inför 2008. De nya ansökningarna skall vara inne 1/10, och om vi lyckas då, så blir det först i januari 2010 som eventuella likvider ramlar in.

Det känns mycket obehagligt att behöva leva med så stor ovisshet inbyggd i systemet och brist på långsiktighet. Önskvärt är därför att i första hand stå på egna ben och vara stabilt medlemsfinansierade.

Föreningens ekonomi bygger nu alltså helt på medlemsavgifterna samt avgifterna från de som abonnerar på KONSUMENT-NYCKELN, KNY. Därför måste vi prioritera hårt och kommer från och med nu att endast ge ut ett nyhetsbrev som går till betalande medlemmar och abonnenterna på KONSUMENT-NYCKELN.

Snabba KonsumentNyheter, SKN kommer därför inte längre, tills vidare, att produceras och distribueras gratis. Det kommer också att innebära att nyheterna som i fortsättningen publiceras i KNY, inte kommer att läggas öppet på hemsidan utan kommer att läggas ut på avsnitt som läses av medlemmar och KNY-abonnenterna.

Vi har därför 2 förslag till dig som uppskattat SKN och fortsatt vill få denna information samt tillgång till övrig information som tidigare enbart gått ut via KONSUMENT-NYCKELN men inte i SKN. KNY som publikation har förutom en nyhetsbevakning även konkreta tips och råd för bättre hälsa, bättre personlig ekonomi och lägre kostnader för konsumtionen och de alltmer efterfrågade råden för klimatsmart leverne och konsumtion.

FÖRSLAGEN:

1.) Medelemskap: Det ena är att du går med som medlem, för 200:- per 12 månader och får ta del av KNY, samt ren medlemsinformation genom KONSUMENTrapporten som kommer sporadiskt.

2.) KONSUMENT-NYCKELN: Det andra, om du inte känner för ett medlemskap, är att du abonnerar på KONSUMENT-NYCKELN, KNY. Det kostar normalt 250:- för 12 månader, men just till dig som varit prenumerant på SKN ger vi nu ett förslag och det är att du får de första 6 månaderna för 95:- eller den första 12-månadersperioden för 150:- (därefter bestämmer du själv vilket alternativ du vill gå vidare med, 200:- eller 250:-).

Summorna har vi valt av tekniska skäl, så vi direkt vet att du varit SKN-prenumerant och att vi inte behöver leta i detta register och så ser vi lättare vilka som nappat på detta förslag.

Detta alternativ gäller även alla från näringslivet som prenumererat på SKN och vill fortsätta att ha öronen öppna för konsumentsynpunkter aktuella reaktioner och framtidsvisioner.

Det rör sig alltså om 16:- eller 12:50 per månad och inte de vanligen minst 99:- per månad för vissa bantningsklubbar. Tipsen du får om produkter och priser kommer att ge dig mångfalt mer tillbaka, för de 12:50 eller 16:- per månad beroende vilket alternativ du väljer.

Välj alternativ och sätt in beloppet på plusgiro 638 20 78-1 till Sveriges Konsumenter i Samverkan och ange ditt namn, adress samt e-postadress.

Med förhoppning att få fortsätta att ha dig med i läsekretsen.

Bengt Ingerstam
Ordförande

PS Har du frågor, synpunkter eller idéer och förslag, kontakta mig direkt på tel 0495-41315 eller 070-604 77 25. Går bra även via mail skis-h(at)konsumentsamverkan.se

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss