Sveriges
Konsumenter i Samverkan - för ökat konsumentinflytande - |
Nr 111 - 1 april 2009 | • • Snabba KonsumentNyheter • • | Ansv utg:
Bengt Ingerstam 070-604 77 25 |
Unilever ute och valsar igen Ny variant på dold reklam i Allt om Mat på nätet. Deras tidigare inlägg i Icakuriren skrev vi om och även KO-anmälde - läs vår KO-anmälan här. Vi har inte hunnit göra en noggrann granskning av alla påståenden i anonsen men kommer att göra det så fort vi hinner. Men här ett par synpunkter >> Lökpriserna värda en ”mässa” Priserna på lök visar en enorm variation. Vi har nyligen rapporterat om gul lök, med variationer mellan 3 och 34:- /kilo. Vi har börjat titta på röd lök nu och vid en snabb titt i en COOP-butik i Stockholm kostade röda löken i lös vikt 19:90 men i nätförpackning 14:90 för 500 g, alltså 29:80, alltså 50% dyrare! ICA sålde här i Hultsfred lös vikt för 17:90, av märket Euroshopper 12:90 samt i ICA-nätpåse för 39:80, 224 % dyrare än i lös vikt! Man kan fråga sig om priserna sätts hur som helst, eller med beräkning. I vart fall finns det mycket att tjäna på att kolla priserna, vi ska fortsätta med det för att underlätta för dig. Det börjar hända saker när det gäller skolmaten Har du inte skrivit på namninsamlingen? Gör det nu! Till namninsamlingen >> |
![]() |
Ska vi ha mer kadmium i maten? I massor av år har vi kämpat med att få stopp på spridningen av avloppslam på våra åkrar och nu är det dags för en tredje attack. Vi har två gånger tidigare lyckats få bönderna att avstå från att sprida slam. Läs intressant artikel om Kadmium i bloggen Johannas kost. Och nu ökar slamspridnigen igen. Läs mer >> Köp ekologiska KRAV-märkta ägg till påsk! Prisskillnaden är obetydlig och för en genomsnittskonsument av 200 ägg rör det sig inte om mer än max 100:- per år! ![]() Men ditt val gör stor skillnad för hönorna! Läs mer >> Dessutom är ägg mycket billig och bra snabbmat, 2:66 kr/100 kcal att jämföra med förra analysen av kantarellsoppan som hamnade på 15:76/100 kcal. Hur lång tid måste du arbeta för att ”finansiera” all den mat du slänger? (OBS! En genomsnittlig kalkyl från 2006) Läs mer >> Frågan har i dagarna aktualiserats igen. Konsumentföreningen Stockholm har publicerat sin rapport om mat som slängs i onödan. Läs artikeln 57 procent av den mat som slängs är ätbar i SvD. |
© Copyright SKIS 2005-2009 | Därför SKN (pdf) | Tidigare SKN > | Prenumerera eller avsluta prenumeration > |