Till startsidan
  Sveriges Konsumenter
i Samverkan

- för ökat konsumentinflytande -


PRESSINFORMATION             2007-06-20Avslöjande test av årets matjessill


Sveriges Konsumenter i Samverkan har testat matjessill i år igen. Av 14 testade blev bara 6 godkända. Vi ställer därför frågan: Har matjessill bara blivit en annonsvara inför midsommar? Kvalitet verkar inte vara något viktigt, vare sig för producenterna eller handeln. Men några få undantag finns det trots allt.

Testerna och resultaten ligger ute på vår hemsida: Snabbguide för enklare val >>
Se testresultaten här >>
Se bilder och läs mer här >>

”Det är beklagligt att handeln helt fokuserar på låga priser. Konsumenterna riskerar förstöra hela midsommarfesten om man bara väljer efter erbjudandena i dessa dagar. Vi är förvånade att så mycket skräp får komma ut på marknaden, utan någon som helst kontroll”, säger Bengt Ingerstam, ordförande i Sveriges Konsumenter i Samverkan.

Svårigheten för konsumenterna är att endast ett känt varumärke finns i olika butiker, så man kan göra en meningsfull prisjämförelse. Dessutom är det inte många som testar igenom 14 märken för att kunna välja. Man kan heller inte helt gå på fjolårserfarenheterna. Råvaran spelar roll, så är t ex årets matjes generellt lösare i konsistensen.

”Vi har därför gjort ett omfattande test, för att hjälpa konsumenterna. Det är en del i vår verksamhet som fristående – icke organisationsstyrd konsumentorganisation – att underlätta för konsumenterna att både spara pengar, tid och kunna välja kvalitet”, en omöjlighet för var och en om vi inte ”samverkar” förklarar Bengt Ingerstam.

Innehållet i alla märken/burkar finns avbildade (foto Bengt Ingerstam) på dokumentet som ligger på hemsidan. Man kan lätt se och bedöma innehållet och mängden stjärtbitar eller skräp!

En glad och riktig GOD midsommar önskar vi er på tidningarna och alla konsumenter.


Mer information finns på vår hemsida:
www.konsumentsamverkan.se

För denna pressinformation svarar Bengt Ingerstam
Sveriges Konsumenter i Samverkan
Box 88, 577 22 Hultsfred
Tel: 0495-498 34, 413 15, Mobil: 070-604 77 25
Hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se