1. |
Skala och skär
löken i tunna klyftor. Skiva vitlöken.
Dela pepparfrukten, skär bort mellanväggar
och frön, annars blir pepparen för
stark. Strimla kålroten. Skär savoykålen
i tunna strimlor, slanta jordärtskockorna.
Hacka äpplet grovt. |
2. |
Hetta upp 1 msk olja. Fräs
kött, lök, peppar och vitlök
hastigt. Peta upp det längs kanterna,
där det inte är så varmt.
Häll på resten av oljan och fräs
kålrot, savoykål, jordärtskockor
några minuter. Grönsakerna ska
fortfarande vara knapriga. Tillsätt äppelbitarna.
|
3. |
Skaka ihop juice, soja, ingefära,
potatismjöl i en redningsbägare |
4. |
Häll över grönsakerna.
Peta ned köttet, löken till mitten.
Låt "såsen" bara bubbla
upp medan du rör. |
5. |
Kokta korngryn, pasta, matvete
eller pressad potatis är gott till. |