1. |
Blanda mjöl
och majsmjöl tillsammans med salt
och peppar. |
2. |
Värm upp olivoljan
i en stekpanna med höga kanter
tills en brödbit blir brun |
3. |
Blanda skarpsillen i
mjölet och skaka av överflödigt
mjöl. |
4. |
Lägg sedan skarpsillen
uppdelad på 2 eller 3 satser
i oljan och fritera i 1 ½ minut
och låt den rinna av på
hushållspapper. |
5. |
Värm sedan upp oljan
till rätt temperatur igen och gör
om friteringen av satserna i c:a 1 minut,
så skarpsillen blir gyllenbrun.
Låt allt vila en liten stund på
nytt hushållspapper, så
överflödig olja får
rinna av. |
6. |
Salta ytterligare med
lite fint havssalt ev med citron i,
efter smak och servera med citronklyfta. |
Den
som vill kan äta hela fisken men
man kan hålla i huvudet och bita
av och äta resten om man föredrar
det. Leve ett sundare Östersjön! |