Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Publicerad i SKN nr 43

Pumpasoppa när de ändå
finns nu inför Halloween


 
Ingredienser (Till 4 personer):
600 g pumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 utkärnad chilifrukt
2 msk kallpressad oliv- eller rapsolja
3 dl buljong
½ pressad apelsin
1 msk råsocker
½ dl grädde eller créme fraiche
2 krm riven muskot
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
Gör så här:
1. Hacka pumpaköttet i små bitar och finhacka löken
2. Bryn det i oljan tillsammans i en gryta
3. Tillsätt socker och låt det smälta
4. Tillsätt buljongen och låt sjuda en stund, därefter tillsättes grädden eller créme fraichen under omrörning.
5. Tillsätt kryddorna och låt soppan sjuda under lock i 20 minuter
6. Kör soppan i en mixer eller med en stavmixer och smaka av den.
7. Servera gärna soppan i skål gjord av pumpans skal med ungsvärmd ciabatta.
upp