Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Morotsgryta med bönor

 
Ingredienser (4 portioner):
1 burk stora vita bönor
1 purjolök
3 morötter
1 stor bit kålrot
1 msk olivolja
1 grön paprika
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
saft och rivet skal av apelsin
salt och peppar efter smak
2 msk finklippt persilja
Gör så här:
1. Skär purjolöken i tjocka ringar
2. Skala och skär morötter och kålrot i lagom stora bitar.
3. Häll olja i en tjockbottnad gryta och tillsätt grönsakerna. Fräs dem några minuter. Tillsätt paprikan skuren i bitar, vatten, buljong, rosmarin och timjan och låt allt småkoka i tio minuter. Tillsätt bönorna.
4. Häll i apelsinsaft och det rivna skalet. Rör om och låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja.
upp