Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Kräftor i nytt spad

Alla köpta frysta och t o m färska kräftor blir bättre med ny lag. Lägg bara ner kräftorna i den nya kokande lagen och stäng av plattan. Kyl sedan ner snabbt genom att ställa kastrullen i diskhon fylld med kallt vatten eller lägg i ett par tvättade frysta kylklampar direkt i spadet.

Här följer ett väl beprövat recept på ny lag:

 
Ingredienser (i kg):
3 l vatten
1 dl mustigt öl
3/4 dl grovt havssalt (utan jod)
2 sockerbitar
1 knippa krondill (obs inte blommande kronor som ofta säljs utan kronorna ska ha gröna frön)
Gör så här:
1. Lägg lagen i en stor rostfri kastrull och låt koka i 5 - 10 minuter. Ta sedan bort de kokta dillkronorna. Prova nu lagen för att se om sältan är enligt ditt önskemål.
2. Lägg nu ner kräftorna och stäng av värmen men låt det stå och dra på eftervärmen.
3. Nu kan du tillsätta nya färska dillkronor och ställa kastrullen i kallt vatten eller på sval plats med ett par kylklampar direkt i lagen.
upp