Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Din eget müsli

 
Ingredienser:
3 dl rågflingor
3 dl havregryn, fiber
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
2 dl boveteflingor, eller hirsflingor
1 dl havrekli
1 dl linfrö, hela
2 dl aprikoser, torkade och grovhackade
1 dl sesamfrö, skalade
3 dl rispuffar
1 tsk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
2 dl valnötter, grovkrossade
samt efter smak ev russin
Gör så här:
1. På en långpanna lägger du rågflingor, havregryn, kokosflingor, bovete/hirsflingor, solroskärnor och
rostar dem mitt i ugnen i 10 minuter i 225 graders värme. Ta ut och rör om ett par gånger under rostningen.
2. Blanda sedan de svalnade flingorna med övriga ingredienserna och förvara müslin i tätslutande burk, mörkt och svalt.
3. Servering: tag 2-3 msk per portion och tillsätt havremjölk eller mellanfil/yoghurt samt ev rivna äpplen eller bär – du behöver inget socker till!

Kommentar: Rikt på fiber, kanel och ingefära nyttiga ingredienser, även för blodsockret, valnötterna är goda och fin källa till nyttiga Omega-3 fettsyror.


Recept:
Anna-Lisa Stenudd, Svenska Vegetariska Föreningen, matskribent
upp