Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-11-06  


Boktips

Den hemlige kocken
- Det okända fusket med maten på din tallrik.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Läs mer om boken på Ordfronts förlag >>

Tyst hav
Det står illa till med fiskebestånden både i svenska hav och i världshaven – frågan är bara hur illa. Det största hotet mot fisken är inte längre miljögifter utan utfiskningen.

Isabella Lövins Tyst hav är en skakande, viktig och brådskande redogörelse för det som håller på att hända alldeles under näsan på oss – en ny Tyst vår.
Läs mer om boken på Ordfronts förlag >>
Sockerdetektiven
av Maj Östberg Rundquist

Bli en sockerdetektiv, du också! Den som har koll på sockret och utesluter matvaror med tillsatt socker går fri från de värsta matfällorna. Praktiskt, eller hur? Adlibris>>
Bokus >>
 
upp