
Göteborgs Posten var
redan den 28 september ute med larmet om glutamat, den
mest allmänna tillsatsen i bearbetade livsmedel.
I USA märker restauranger ut att de inte använder
MSG, monosodiumglutamat, se bilden. Artikeln pekar just
på att på restauranger är det svårt
att veta, men vi förbereder en folder som konsumenter
kan dela ut på restauranger med vädjan att
ta bort glutamat.
Läs
här vad GöteborgsPosten skriver >>
Hur ska jag då
som konsument kunna lära mig allt detta,
alla hundratals E-nummer?
Jo, börja med en tillsats som du hittar i övervägande
delen av färdiga produkter, glutamat! E621 är
den vanligaste och kallas ofta ”smakförstärkare”.
Vill du läsa
mera om glutamat har vi lagt ut en mängd information,
som kan stilla din nyfikenhet. Mer är på
väg.
Lär dig mer om tillsatser genom boken
E-nummerguiden.
 |
Restaurang som klart
och tydligt talar om sin ståndpunkt. |
Foto:
Bengt Ingerstam |
|