Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Tillsatser, Glutamat
2007-10-04 Publicerad i KR nr 2 samt i SKN nr 69


Stort matlarm om GLUTAMAT


EXPRESSEN har den 1 oktober 2007 slagit upp på ett dubbeluppslag larmet om glutamatens farlighet. Kända forskare är inte nådiga i sina domar, Professor Charlotte Erlanson-Albertsson säger
” Glutamat är giftigt för nervcellerna och kan i längden öka risken för alzheimers och andra demenssjukdomar. Jag förstår inte varför man inte förbjuder det.”

Läkaren och forskaren Dr Annika Dahlqvist hävdar att glutamat driver på fetmaepidemin.
”Det ökar aptiten, gör att vi tycker om just den maten och vill äta mer av den. Det är ren cynism av livsmedelsindustrin.”

Läs här vad Expressen skriver:
Giftet i din mat >>
Nervgift med många namn >>
Här är maten som kan innehålla glutamat >>
Överkänslighet, fetma, sjukdomar...>>

upp