Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Tillsatser, Glutamat
2008-08-19 Publicerad i KR nr 23 samt i SKN nr 90
Ny forskning om fetma och glutamat
En ny studie visar att personer som tillsätter glutamat i sin mat har nästan tredubblad risk att vara överviktiga. Läs rapporten direkt här.

Vi har redan sedan länge hävdat att en trolig orsak till fetmaepidemin ligger i den ökande användningen av tillsatt E 621 glutamat och samtidigt ökad användning av naturliga ingredienser med naturligt glutamat, som sojasås, parmesan och andra (se vår hemsida Mindre problem med naturliga glutamatkällor).

Det finns redan en massa forskning som pekar åt det hållet, men det är svårt att få bort vanföreställningen att det är fett man blir fet av.

Det finns bara en radikal metod, bojkotta E621 glutamat!

Ett antal skinkproduenter har börjat märka sina produkter med fri från glutamat E 621 eller ”Ej tillsatt glutamat E 621

Kolla alltid innehållsförtekningarna. Det finns flera men som inte sätter på speciellt märke.
Media har uppmärksammat denna nya forskningsrapport ibl a:
Allt om Mat >>
Expressen >>
Aftonbladet skrev så sent som i maj om glutamat >>

Läs allt vi har skrivit på hemsidan om Glutamat >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss