Som konsument
är det svårt att tolka och förstå
de kemiska beteckningarna och ännu svårare
förstå E-numren om ingen förklaring
finns i innehållsförteckningen.
E-nummer för tillsatser förekommer framför
allt i mat, dryck, skönhetsprodukter, läkemedel
och vitaminer.
Det är viktigt att förstå innehållsdeklarationen
för att kunna avgöra om man vill köpa
och äta en viss produkt. Här behöver
vi hjälp med utvärderingen.
E-nummerguiden (författare Michelle Rea) förklarar
vad en tillsats är, varför den används
och är kompletterad med värderingar varför
de används och möjliga bieffekter. Varje E-nummer
är därför klassificerat efter följande
bedömningar:
- Anses vara säker
- Osäkert gällande säkerheten
- Anses vara osäker
- Kan orsaka en allergisk reaktion eller symtom
- Animalisk härstamning
- Godkänt E-nummer i KRAV-märkta varor
- Genmodifierat
- Barn bör undvika
Använder du E-nummerguiden har du upptäckt ett
sätt att leva.
Tillbaka till Tillsatser i vår mat >> |