Till startsidan
Sveriges Konsumenter i Samverkan


Salmonellafria livsmedel

Sverige har sedan 1950-talets salmonellautbrott på ett slakteri i Alvesta arbetat mycket med att få salmonellafria livsmedel. I Sverige kontrolleras livsmedel extra noga medan andra länder inte har lika hårda regler. Vid EU-inträdet fick Sverige igenom ett undantag som innebär att vi kan fortsätta kontrollen.

Det är ett viktigt konsumentkrav - vi vill ha garantier för att maten ska vara säker. Flera undersökningar visar att konsumenter i Sverige har ett mycket högt förtroende för svenska livsmedelsproducenter. Vi fortsätter kämpa för rätten till salmonellafria livsmedel, både i Sverige och i EU.

Senaste nytt
Pressmeddelanden
Remisser
Länkar
Salmonella

Senaste nytt
2007-09-19 Upprepade salmonellalarm
   
   
  upp
Tidigare
2003-01-22 Stort salmonellaproblem i amerikansk kycklingindustri
2002-11-25 "Låt inte EUs salmonellalagstiftning försämra folkhälsan i Sverige!"
Uppvaktning hos jordbruksminister Ann-Christin Nykvist om Sveriges salmonellaregler
2002-11-22 Uppvaktning angående säkra livsmedel och fortsatt god salmonellastatus i Sverige
2002-11-20 Salmonellatesta utländskt kött (Artikel som publicerats i Råd & Rön)
2001-12-10 "Värna friheten från salmonella i vår mat" Öppet brev till jordbruksminister Margreta Winberg om salmonellafri kyckling.
1997-11-03 Den fristående konsumentorganisation Konsumenter i Samverkan uppvaktar jordbruksminister Annika Åhnberg och ställer kravet på en total importkontroll av kött från länder som vi inte kan lita på.
  upp