Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-07-29 Publicerad i KR nr 22 samt i SKN nr 89
Omega-3 nu i allt mellan himmel och jord
- men bäst från havet


Som alltid när något börjar bli känt som nyttigt, hänger de mindre seriösa på och ska åka snålskjuts och vilseleder oss intet ont anande konsumenter. Hur kan man blanda in Omega-3 i bröd, spaghetti, drinkar eller margariner? Jo man luras. Ändå är det sant. Det finns ju Omega-3 av olika slag, en del kommer från vegetabiliska oljor, lika väl som Omega 6. Balansen mellan dessa är viktig för att Omega 6 inte ska bli skadlig, om man nu håller sig till de vegetabiliska oljorna. Här finns de billiga oljorna som solros- och majsolja, med högt innehåll av Omega-6, alltså varning!

Läs mer i Bengt Ingerstams blogg >>

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss