Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-06-03  
MÄRKLIG bananbluff hos COOP

I radioprogrammet PLÅNBOKEN i P1 avslöjades idag 3/6 hur man skyltar ”KRAV-bananer” och Ekologiska bananer, även för bananer som inte är vare sig KRAV eller EKOLOGISKA. COOP har lyckats kommunicera till konsumenterna att de endast ska sälja KRAV och Rättvisemärkta bananer, för att göra det enkelt för oss konsumenter.

Nu skyller man på ökande efterfrågan på ekologiska bananer och då säger man att man måste ha vanliga i stället, för bananer måste man ju ha! Men detta har man inte lyckats kommunicera ens till sina butiker utan dessa sålde konventionella bananer som KRAV-bananer. Det är bedrägeri! Det är lagbrott! Det är rent ut sagt dåligt att nu skylla på att man inte hunnit informera butikerna, men man fortsätter att desinformera och medvetet lura konsumenterna.

Hur ska COOP kunna uppehålla konsumenternas förtroende i framtiden? Eller helt enkelt få oss att tro på vad de ”kommunicerar” till oss konsumenter?

Lyssna på Plånboken i P1, reprisen i kväll 00.03 eller söndag 14.03 eller via Plånbokens hemsida, samt läs på programmets hemsida.

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss