Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Direktreklam
2011-06-16 Publicerad i KNY nr 49
MINSKA SLÖSERIET – där det går!
I dagarna tog vi upp slöseriet igen som direktreklamen utgör. Nu är det dags att pressa på så något händer och vi behöver väl inte allt detta slöseri när vi inte längre behöver kommunicera med ”Moses stentavlor” när tekniken gått framåt och tillgången elektronisk är en möjlighet att utnyttja, så vi kan slippa skräpet i brevlådorna. Vi inte bara kräver ett stopp utan visar också på fullt möjliga lösningar och nu kan inte regeringen gömma sig bakom sina sedvanliga motargument, nu måste man också väga in klimatproblemet!

Pressinformation – sätt stopp för direktreklamen nu för klimatets skull
Slöseriet med papper blir nästa klimatfråga. Ta då ett drastiskt steg uppmanar Sveriges Konsumenter i Samverkan Regeringen och sätt stopp för direktreklamen som skräpar ner i våra brevlådor.

I slöseriets anda uppmärksammade vi just direktreklamen, en gammal käpphäst, se
Direktreklamen på hemsidan

Tidigare PRESSINFORMATION 2007-05-10: Konsumenterna kräver snabbare insatser mot klimathoten – ta itu med reklamen i våra brevlådor!

Och nu är det dags igen, men nu ska vi ta andra grepp också. Läs avsnittet jag la ut på bloggen nyligen: STOPPA ALL DIREKTREKLAM – för KLIMATETS SKULL

Naturskyddsföreningen efterlyste nyligen en bättre användning av papper.

Vårt förslag är att göra all direktreklam beställbar, de flesta av oss kan ta emot den via Internet. Man kan också göra den sökbar, de flesta butiker har idag hemsidor som man kan söka i.

Alltså är det redan klart och fixat, fattas bara att i lag förbjuda distributionen via brevlådorna. De som har dagstidning kan läsa annonserna där. De som vare sig har Internet eller dagstidning, har nog heller inte bil utan handlar i sin närmaste butik och kan kolla där om det är något speciellt. Visst lever vi i informationssamhället, låt oss då ta vara på fördelarna i stället för att drunkna.

En gång i världen startade vi en riksomfattande kampanj ”Retur gula brevlådan” som visades i PLUS TV och gissa om det slog. Det blev kaos på postkontoren runt om i landet och det tvingade fram uppgörelsen om att respektera skyltarna på våra brevlådor. Detta råd vågar vi inte gå ut med idag, för att inte bli anklagade för uppvigling eller uppmaning till destruktiv verksamhet, men håll med om att idén var kul.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss