Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-06-29 Publicerad i SKN nr 62


Fler tester av matjes
– intressanta skillnader


I SKN 61 presenterade vi vår test av årets matjessill. Vi hade med bilder på alla testade sorterna, på tallrikar i hela bitar och skräp, så man kunde se vad man fick för pengarna. Vi visade också jämförpriserna och jämförde i samma tabell poängen som sorten fick.

Vi har hittat flera tester, bl a Tastelines och GP:s silltest och hittat intressanta saker när man jämför testerna.

I vår panel var det 3 herrar och 2 damer, kanske fick då lite kraftigare smak bättre betyg än vad Tastelines 7 damer gav, som gav Abbas Mästarematjes bästa betyg. I vår panel bedömdes smaken för den som ”mesig” med drag av fisksmak. Vi gav Mästarematjes betyget ”för lös konsistens” och det gjorde också GP i sin test, som liksom vi inte gav mycket för Abbas matjes i år, medan Tasteline hade Mästarematjes på första plats.

GP hade flera sorter som man bara hittade i Göteborg med omnejd. Koster som vi hade på första plats, till bäst pris bland de bra, fanns inte med i någon av de andra testerna.

Intressant att jämföra testerna, vissa samstämmiga betyg finns, men testa själv så kan du bedöma vilken testpanel som du tycker träffade rätt!
upp