Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-04-04 Publicerad i KR nr 16 samt i SKN nr 83
ICAs garanti en besvikelse
På ICAs egna märkesvaror står det "...Vi har valt ut varor av hög kvalitet. Bra prisvärda produkter som du kan lita på. Allt för att göra det enklare för dig...". Det är en garanti som förpliktigar och då får inte dåliga varor komma ut på marknaden, i vart fall inte så ofta. ICAs mandelpotatis var en grym chock, inte bara för mig utan för mina gäster, varav en mycket kräsen ung dam var den första att skära i potatisen. Lammstek och kokt mandelpotatis stod på Påskmenyn. Hade tagit till den bästa potatis som kan hittas, just norrländsk mandel och bästa servisen att servera på. Se här till höger vad ICA bjöd på till festen!

Potatisen var smittad av bladmögel och då uppträder röta på detta sätt. Inte giftigt, men inte aptitligt. Här rör det sig om bristande kvalitetskontroll. Det ska inte vara svårt att upptäcka, jag gjorde det ju. Eller är det som man befarar, man pressar priserna till max, för att tjäna mer på just sina egna EMV-varor. ICA! Pressa lika hårt på kvalitetskraven och kontrollen! Allt för många sådana här exempel sänker ICA:s rykte och bekräftar den allmänna uppfattningen att vinsten är viktigare än konsumenternas förtroende.


PS. Jag köpte dem i Stockholm på ICA Aptiten och bor i Hultsfred, så det är svårt att gå tillbaka och klaga, därför gör jag det på ”detta sättet”.

Det blir 5 tummar ner!

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss