Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-04-04 Publicerad i KR nr 16 samt i SKN nr 83
Eko-äpplen för 70 kr kilot
4 äpplen på ett plasttråg, packat i cellofan, som är nedbrytbart. Ursprung troligen Argentina. KRAV-märkta, samt etikett om ”climate neutral”. Ojojoj! Är det så bra så man kan ta hur mycket som helst för produkten? Nära 10:- per äpple?

Nej nu blir jag fb. Märket ”Säsongens skörd” är vilseledande, men det står på alla möjliga produkter, det är ett varumärke som inte borde vara tillåtet. Prislappen mitt i fokus, så man inte kan läsa mer än ”Ekolo-pplen” ”Roya” (sort), ”Ursprun..na” (kan det vara Argentina?).

Enligt märkningsbestämmelserna måste uppgifterna vara tydliga och läsbara och får inte döljas av t ex en prisetikett. Finns det ingen läskunnig personal i butiken? Dålig stil!

Klimatmärkningen är tysk, men hur kommer den svenska klimatmärkningen att fungera? Långa transporter och dubbla förpackningar?

Har förståelse för att man måste sälja sådana dyrgripar i ”ordentlig förpackning” och skydda dem för att bli dåliga, för till det priset har man inte råd med något svinn.

Får man göra precis vad som helst, bara för att det är ekologiskt? Eller är det den nya nischen som man lätt kan göra stora pengar på och inte följa några regler, mer än KRAVs?
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss