Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-12-10  
Dioxin i irländskt kött!

Nu har det hänt igen, någon har gått över gränsen, inte bara gränsvärdena. Först var det irländsk griskött och bara någon dag senare även nötköttet, som innehöll dioxin!

En bra artikel med mycket fakta har Henrik Ennart skrivit i Svenska Dagbladet den 8 december. Läs den direkt här och i en artikel den 9 december "Irländsk nötboskap har också fått giftfodret"

Ska det aldrig bli lugnt på matdebatten och larmen? Hur ska vi någonsin få upp förtroendet för dem som producerar vår mat, inkluderat de som säljer den? Ibland får vi höra från företrädare från näringslivet, att ”vi har aldrig haft så säkra livsmedel som i dag”. Måhända men då får inte ett sådant här fall dyka upp, för det avslöjar FUSK. Det är ingen olyckshändelse. Så började man fuska med fodret och vi fick galna-ko-sjukan, Belgiska regeringen avgick för ett antal år sedan efter skandalen med PCB och dioxin i foder i djuruppfödningen och nu igen...

2005 skrev jag en debattartikel Vårt förtroende för producenter och handel ligger i deras egna händer! Läs den här, den gäller än idag.

Läs också vad Livsmedelsverket skriver på sin hemsida >>


Kommentarer är överflödiga, men har du förtroende längre för irländskt kött?

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss