Nu har det hänt igen, någon
har gått över gränsen, inte bara gränsvärdena.
Först var det irländsk griskött och bara någon
dag senare även nötköttet, som innehöll dioxin!
En bra artikel med mycket fakta har Henrik Ennart skrivit i Svenska
Dagbladet den 8 december. Läs
den direkt här och i en artikel den 9 december "Irländsk
nötboskap har också fått giftfodret"
Ska det aldrig bli lugnt på matdebatten och larmen? Hur ska vi
någonsin få upp förtroendet för dem som producerar
vår mat, inkluderat de som säljer den? Ibland får vi
höra från företrädare från näringslivet,
att ”vi har aldrig haft så säkra livsmedel som i dag”.
Måhända men då får inte ett sådant här
fall dyka upp, för det avslöjar FUSK. Det är ingen olyckshändelse.
Så började man fuska med fodret och vi fick galna-ko-sjukan,
Belgiska regeringen avgick för ett antal år sedan efter skandalen
med PCB och dioxin i foder i djuruppfödningen och nu igen...
2005 skrev jag en debattartikel Vårt
förtroende för producenter och handel ligger i deras egna
händer! Läs den här, den gäller än idag.
Läs också vad Livsmedelsverket skriver på sin hemsida
>>
Kommentarer är överflödiga, men har du förtroende
längre för irländskt kött? |