Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-12-29  
Inför Julen – grisen på tapeten

Man kan ha vilka synpunkter man vill, men misstanken om att Djurskyddsalliansen planterade sina ”nyheter” i väl valt ögonblick, strax före Jul, för att få maximal ”konsumentreaktion”! Visst blev det rektioner, främst ifrån bondeledet och LRF. Det blev några ommöbleringar i toppen. Vi skickade ut ett pressmeddelande 2009-11-26 Sveriges Konsumenter i Samverkan anser att handelsblockens prispress och kampanjer är orsaken till den nu uppblossade grisiga debatten och de svinaktiga formerna för grisuppfödningen.

En del reaktioner blev det och det spred sig ända till Danmark. Det blev en del inlägg t o m i Danska Maskinbladet, där man instämde i kritiken mot handelsblockens press från inköpsleden. Läs här >>

Så kom då Julen och skinkorna i butikerna. Hade lovat i bloggen att välja kalkon till Jul och avstå skinkan, men så blev nyfikenheten för stor, jag måste bara prova en ekologisk skinka. Oh, vilken upplevelse! Ett bättre skinkkött har jag aldrig smakat, helt gudomligt. Jämnt och fint i texturen, utan all de där vattensprängda håligheterna, fin köttsmak och ingen vattnighet.
Priset då? Ja det var något runt 129:- kilot, mot de vanliga 59:90. Men det var det värt. Man får ju varken biff eller entrecote för det priset, så varför jämföra med de prispressade grisköttet.
I disken där jag handlade låg ingen eko-skinka kvar på Julafton men massor av vanliga skinkor, som i mellandagarna reades bort för 29:90. Sen får man skriva vad som helst i media, ena gången bekräftades att försäljningen gått ner kraftigt, andra gången dementerades detta, men i båda tidningarna rapporterade en kraftig ökad efterfrågan på eko-skinka. Det blir nog mera, när fler fått smaka.

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss