Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-03-26 Publicerad i SKN nr 54


Myten om de farliga fetterna ifrågasätts


På onsdag 28 mars i TV2 21.30 är det säsongsstart för Vetenskapsmagasinet. Del 1 av 10 har temat ”Gillar du fet mat?” Fettet är inte så dåligt. Vi verkar till och med kunna sätta i oss mer av det mättade fettet från smör, ost och bacon, utan att lida. Så låt er väl smaka.
Man ifrågasätter Livsmedelsverkets alltmer ifrågasatta fettskrämselpolicy, låter hoppfullt.

Från SVT:
Säsongstart: Vetenskapsmagasinet
Del 1 av 10. Gillar du fet mat? I så fall har Vetenskapsmagasinet goda nyheter. Ny svensk forskning visar att fett är bra mycket nyttigare än vad som tidigare sagts. Samtidigt blir världen allt fetare. WHO talar om en global fetmaepidemi som kan utgöra ett nytt hot mot mänskligheten. Och då kan det ju vara lockande att göra som det svenska Livsmedelsverket alltid gjort: ropa att fettet är farligt och att vi istället ska äta oss mätta på bröd och potatis. Ny forskning pekar nu på raka motsatsen. Fettet är inte så dåligt. Vi verkar till och med kunna sätta i oss mer av det mättade fettet från smör, ost och bacon, utan att lida. Så låt er väl smaka. Programledare: Rasmus Åkerblom.

Även i SVT2 29/3 och 1/4

upp