Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-06-27  
Ryggradsben gick till matproduktion –
olagligt men inte farligt
Just när detta nyhetsbrev är på väg att bli färdigt kommer ett pressmeddelande från Jordbruksverket om flagrant fusk och brott mot livsmedelslagarna. Cirka 10 ton ryggradsben från äldre nötboskap har felaktigt skickats vidare till bland annat produktion av livsmedel. Nu ska myndigheterna undersöka om mera har gått samma väg. Kul att läsa samtidigt som artikeln de vattensjuka grillkorvarna, hot dogs som är barnens favorit, med minsta möjliga mängd kött och resten ”annat”. Det ger tyvärr en bild av livsmedelsproducenter med rymligt samvete eller t o m andra mål för sin verksamhet.
Läs vår debattartikel "Kriminalitet bakom mycket av vår mat"

Lagen förbjuder denna hantering, men det "är inte farligt" uttalar sig en expert från Livsmedelsverket. Olagligt men inte farligt! Vad är det för logik? Vi konsumenter vill bara inte ha det så här.

Läs mer om vår stora aktion "Folkupproret Rädda vår Mat"! Ligger inte vår verksamhet helt rätt i tiden så säg. Sprid denna information till fler så vi blir fler och kan höras bättre och att fler blir medlemmar så vi kan fortsätta det viktiga arbetet.

Pressmeddelandet från Jordbruksverket>>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss