Allt mer vatten
på flaska och syntetiskt sötat vatten ser
bryggeribranschen som en framgång. Men vad är
det vi har gått på? Bortsett ifrån
att det delvis hänger ihop med ändrad livsstil,
är det också ett skickligt utnyttjande av
sockerdebatten. Vad som än händer är
näringslivet alltid på alerten och utnyttjar
det till sin fördel och för att öka konsumtionen.
All marknadsföring inför stora sportevenemang,
både för plattTV, chips och drycker har väl
inte undgått någon.
Men nu när allvaret knackar på dörren,
klimatet är hotat, är det på sin plats
att vi vidgar begreppet och inte bara ser detaljerna
utan sammanhangen.
Några frågor att ställa är: varför
måste allt som ska sköljas ner antingen vara
sött eller alkoholstarkt? En tillbringare från
kylen med kallt vatten och lite gurka eller citron eller
varför inte några jordgubbar när det
är säsong vore väl en bra klimatåtgärd?
I fetmadebattens spår är detta också
ett bra råd, undvik socker men framförallt
sötningsmedel – som bara uppehåller
sötsuget!
Mer om utvecklingen för drycker finns att läsa
på Foodnet.se
eller notis här
>>
|