Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2006-12-20  


Nu startas lokala diskussionsgrupper

Framtidens mat - Vi har länge drivit frågan om de härdade fetterna och transfetterna, de är nu på väg ut. Andra frågor som vi opinionsbildat om är gentekniken, bestrålningen av livsmedel, gödsling med avloppsslam på åkermark m m. Gemensamt för allt detta är att det inte tillför några fördelar för oss konsumenter. Vi får däremot ta riskerna och betala både varorna och vården. Därför är det viktigt att vi skapar den demokratiska dialogen även lokalt.

För att diskussionsgrupperna ska fungera måste det finnas någon i gruppen som har tillgång till dator och Internet och som då kan delge övriga i gruppen den snabba information som vi ger och har gett ut. Prova t ex i trapphuset, i bekantskapskretsen eller bland dagisföräldrarna, ja fantasin har inga gränser.

Hur startar jag en diskussionsgrupp?
1) Du som prenumererar på nyhetsbrevet och inte har anmält ditt postnummer till oss, skicka det till skn(at)konsumensamverkan.se (OBS! Byt ut (at) mot @)
2) Är du intresserad av att delta i diskussioner om t ex Framtidens Mat, men vet inte hur det ska gå till, hör av dig till oss.
3) Sprid detta brev till vänner och bekanta och skapa diskussionsgruppen bland dina vänner
4) Sätt upp denna uppmaning på anslagstavlan i trapphuset eller i din lokala butik och be intresserade människor höra av sig till dig.

Börja blogga!
Vi upprättar nu även en blogg där diskussioner kan genomföras direkt via nätet. Här handlar det om matfetterna till att börja med. Vem som helst, oavsett var man bor kan gå in och läsa och skriva inlägg här: http://konsumentsamverkan.blogg.se/

Vad är en blogg?
En blogg är som en diskusionsgrupp fast på nätet. Du kan läsa andras inlägg och själv svara på eller lägga in ett nya inlägg.
upp