Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-02-16 Publicerad i KNY nr 11 samt i SKN nr 107
Konsumenter granskar – nytt avsnitt

Konsumenter granskar alltid, det gör vi mer eller mindre medvetet varje gång vi handlar. Vi har ju rätten till det också, då vi ju betalar varan vi köper. I floran av granskningar som sker idag i media och av olika testorganisationer, mer eller mindre fristående, känns det ibland förvirrande. Dels kommer man till olika resultat, som när man testar kräftor.

Ibland omfattar testerna bara en del av marknadens utbud och då är det inte till någon större hjälp. Ibland testar även myndigheter och då borde vi väl kunna lita på dem, men det är inget överflöd på sådana tester.

Därför anser vi det viktigt att en fristående konsumentorganisation med en massa medlemmar bakom sig, tar tag i detta och med medlemmarnas hjälp genomför tester, som för konsumenter kan vara av värde och så objektiva som möjligt. Vem kan annars göra det? Vi gör inte dessa tester i så fall för att sälja mera lösnummer i alla fall.

Avsnittet ”Konsumenter granskar” startar därför nu, det är under uppbyggnad och kompletteras allt eftersom. Det är avsett att samla alla olika granskningar vi gjort och gör för att ge en god överblick på hur omfattande den verksamheten egentligen varit och blir.

Vi planerar att koppla ett ”forum” till detta avsnitt, där alla kan göra egna observationer om t ex onödiga produkter, som t ex ”Omelett i tetra” eller meddela synpunkter på gjorda gemensamma granskningar.

Just nu fokuserar vi på all granskning av margariner och reklamen för dessa – ett hett ämne idag!

Är det något som ni medlemmar eller läsare efterlyser som angeläget? Meddela oss då detta.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss