Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: GMO
2009-11-01 Publicerat i KONSUMENT-nyckeln nr 28
Lantmännen saknar förklaring
till gmo-majsen
En av många skandaler med hopblandning av GMO-grödor och konventionella grödor upptäcktes i somras. Lantmännen fick in ett parti majs med 3,9 % GMO-majs och fodret har gått ut till svenska mjölkbönder.

Hur många kommer ihåg detta nu? Nej det blåste över snabbt och några förklaringar kom aldrig. Men varför händer det gång på gång, att man blandar och alltid är det en olyckshändelse? Om man har allra minsta drag av konspirationstankar så är det lätt att tolka det som att man successivt ska trötta ut motståndet och vänja folk vid att "det var ju inte så farligt". Ingen dog!

Men nu handlar det inte om att det skulle vara farligt att äta gmo-inblandade råvaror. Det handlar om redlighet och maktkampen i världen över grödorna, bönderna och konsumenterna. Så länge man kan manipulera marknaden genom patent och därigenom skapa näst intill monopol, säger vi konsumenter nej till GMO.

Skaffa vår skylt och visa på din shopping-kassse "Nej tack till GMO". För 50:- får du stor dekal samt bidrar till kampanjen och planerad annonsering. Så här gör du >>

Läs artikel i ATL om Lantmännens agerande och försök till försvar >>
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss