Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: GMO
2010-09-28  
GMO-drabbning i Debatt i kväll i SVT2 20.30 - Kanske ett "stjärnfall"?
Från Facebook den 28 september kl. 04:11:
Stjärnkrögaren Carl Jan Granqvist vill ha genmodifierad mat. Men motståndarna menar att det slår ut både vårt ekosystem och det svenska jordbruket. Mat gjord på genmodifierade grödor finns redan i Sverige, bland annat som fläskkotletter, yoghurt och linfrön. Frågan är hur mycket av den svenska maten som ska genmodifieras i framtiden. I studion krögaren Carl Jan Granqvist, kocken Carina Brydlin och
journalisten Peter Sylwan.
Även i SVT1 senare idag, SVT2 29/9, SVT24 29/9 och SVT2 2/10

Kommentar den 28 september kl. 13:19:
Man får fnatt för mindre! Här sitter vuxna karlar och gråter över svälten i världen och höjer gentekniken till skyarna, för att lösa världssvälten. Det har aldrig varit målet för teknikutvecklingen, utan det är patenten och monopolet som hägrar. Monsanto har alltid haft som mål att sälja mer bekämpningsmedel mot insekter och ogräs - inte vara en hjälpande hand för de som svälter.

I en överbefolkad värld löser man enklast svälten med kondomer och att sluta slänga ätbar mat.

Avslutande fråga var bra: Vem ska man då lita på? Jo tänk efter vad som ligger bakom de olika aktörerna och gör sen ditt val som konsument, det är vår rättighet oavsett om vi har fel eller rätt - vi får t o m lita på magkänslan. Vi har ju aldrig bett om mat med GMO.
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Bli medlem Kontakta oss