Från Facebook
den 28 september kl. 04:11:
Stjärnkrögaren Carl Jan Granqvist vill ha genmodifierad
mat. Men motståndarna menar att det slår ut både
vårt ekosystem och det svenska jordbruket. Mat gjord på
genmodifierade grödor finns redan i Sverige, bland annat
som fläskkotletter, yoghurt och linfrön. Frågan
är hur mycket av den svenska maten som ska genmodifieras
i framtiden. I studion krögaren Carl Jan Granqvist, kocken
Carina Brydlin och
journalisten Peter Sylwan.
Även i SVT1 senare idag, SVT2 29/9, SVT24 29/9 och SVT2 2/10
Kommentar den 28 september kl. 13:19:
Man får fnatt för mindre! Här sitter vuxna karlar
och gråter över svälten i världen och höjer
gentekniken till skyarna, för att lösa världssvälten.
Det har aldrig varit målet för teknikutvecklingen,
utan det är patenten och monopolet som hägrar. Monsanto
har alltid haft som mål att sälja mer bekämpningsmedel
mot insekter och ogräs - inte vara en hjälpande hand
för de som svälter.
I en överbefolkad värld löser man enklast svälten
med kondomer och att sluta slänga ätbar mat.
Avslutande fråga var bra: Vem ska man då lita på?
Jo tänk efter vad som ligger bakom de olika aktörerna
och gör sen ditt val som konsument, det är vår
rättighet oavsett om vi har fel eller rätt - vi får
t o m lita på magkänslan. Vi har ju aldrig bett om
mat med GMO. |
|