Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2009-03-24  
Konsumenter skräms av
Livsmedelsverket för vitaminer


Många konsumenter värnar om sin hälsa och gör sitt bästa genom att komplettera med vitaminer och tillskott. Visst finns det en djungel av produkter och inte alltid är reklamen seriös. Men är det Livsmedelsverkets uppgift att hjälpa oss att inte spendera pengar i ”onödan”? Samtidigt går man ju i god för att glutamat E621, sötningsmedlen och azofärgerna är godkända och att lättmargariner är lämpligt i skolmatsalarna!

I en artikel i Uppsala Nya Tidning nyligen kunde man läsa att verket tyckte det var synd om oss konsumenter som spenderade pengar i onödan.

Det intressanta är att man samtidigt i artikeln propagerar för sina kostråd, som ju är alltmer ifrågasatta, som att äta mera frukt, bröd och mindre fett. Fetma- och diabetesepidemin pekar på att just detta kanske inte var de bästa råden och debatten är verkligen i gång.

Vi har just denna artikel ute nu för granskning bland ett antal experter och återkommer. Den är i vart fall tendensiös och osaklig. Livsmedelsverket ska inte ta bort engagemanget hos folk för att värna om sin hälsa, samtidigt som departementen gör allt för att få fart på folkhälsoarbetet.

upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss