Grattis
COOP i Växjö
till bottennappet
Nu har ni verkligen hittat något nytt, ”engångslax”.
Med det menar vi att man bara köper den en
gång, en gång räckte. Stilla havslax
låter bättre än Hundlax eller Chumlax,
som är de korrekta handelsbeteckningarna, på
latin heter den Oncorhynchus keta. Den riktiga laxen
heter Salmo salar.
På kvittot stod det ”lax” och
även i frysdisken, men rätt artnamn på
latin står på etiketten.
Skinnet på fisken hade inslag av rött,
vilket skapade misstanke att det var lekmogen fisk
och på näringsdeklarationen stod det
4 % fett. Normal fetthalt för riktig lax ligger
på minst 12 % och vi uppskattar just det marina
fettet för sina kvaliteter och innehåll
av Omega3.
Benämningen ”engångslax”
blev ännu tydligare efter ett grillförsök,
oätlig och torr som fnöske. Priset runt
70 kr/kg motiverar inte att pina i sig denna skräpfisk.
Producerad i Kina och marknadsföres av Compass,
med en boxadress i Torslanda. Helt anonymt. |
|

|
|