Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Kampanj: Fiske
2007-04-05


Upprepade klagomål på Coops
felmärkta torsk av märket Compass


Här är ett exempel på ett mail från en besviken konsument:

"Saken är den att jag vill verkligen klaga på deras StillaHavs Torskfile - fem paket för 89kr. 400 gr och 6 portionsbitar i varje paket. Hackad och malen och ihopkländ "fisk" i bitar. Bitarna har jag försökt laga på många olika sätt för att se om "sågspånsbitarna" kunde mjukna något - men icke. Hunden åt knappt av den kokta fiskbiten.

När jag nu hittade eran sida så såg jag en artikel om Compass Laxfile - så känner jag för denna här torskfile.

Skandalöst att de får sälja till oss konsumenter. Jag talade med Konsum här hos mig och det var nog inte första gången som de fick höra en klagan på den varan. Skriv och klaga sa hon.

Det är det jag gör nu - och jag hoppas detta är rätt forum.
"

Att förvänta sig filébitar och sedan få mald fisk är inte roligt för den som betalat för varan. Konsumenten får heller inte veta var torsken är fiskad. En undersökning, gjord av Testfakta visar att bl a Compass från Coop, enligt analysresultat inte innehöll samma art som deklarerats på förpackningen.

Det är inte acceptabelt att stora handelsblock sysslar med sådan felmärkning, medvetet eller ej. Compass produkter har varit i blåsväder tidigare men då gälde lax (se tidigare notis om Compass lax).

Har Coop ingen som helst kvalitetskontroll? Eller går det bara ut på att lura konsumenterna med låga priser? Också vi rekommenderade denna besvikna konsument att höra av sig direkt till Coop med sitt klagomål.

Läs artikeln i TestFakta: Krig och politik kring torsken >>

upp