Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2008-06-03 Publicerat i KR nr 20 samt SKN nr 87
ICA glänser med sitt ECO och miljövänliga plastpåsar
Men hur rimmar det med den ”behjärtansvärda” satsningen på ECO och miljövänlighet med ”nedbrytbara plastkassar. Är det inte i stället att ta chansen att tjäna lite mera på ECO och klimatet? Det var väl inte avsikten? Eller var det kanske avsikten, att kunna tjäna en slant extra på oss medvetna konsumenter som vill handla ECO och klimatsmart.

Det sticker i ögat ICA! Ni tar alla chanser att skinna oss konsumenter där ni kan. Tänk OM och visa att ni verkligen vill värna om ECO och klimatet.
Att lansera de nya plastpåsarna med att de är klimat/miljövänliga och samtidigt höja priset till 2:50 var väl ändå att visa, att bara ni kan tjäna pengar på oss som värnar om miljön, kan ni göra allt.

Jag har köpt en sådan påse för att testa, fotografera och demonstrera. Den höll inte särskilt bra, men jag tar den med när jag handlar på COOP eller Willys. En ”Konsumkasse” tar jag med till ICA eller ännu hellre en från ”von LiDL”. Det är riktigt roligt, för då undviker jag risken att de tar betalt igen om jag återanvänder kasse av deras eget märke.

Men ännu bättre, kära medkonsument, investera i en riktig kasse som aldrig tar slut, gärna en kylkasse också för ömtåliga varor. Köp sedan billigare soppåsar som är bäst för sitt ändamål. Gå inte på bondfångeriet och bära omkring gratis reklam för dem som utnyttjar dig. Plastkassarna är en stor inkomstkälla för handeln, alltså en stor onödig utgift för oss konsumenter.

Dags för bojkott av eländet!

Låt oss inte bli utnyttjade längre, i vart fall inte med en krona mer ”för miljöns skull” – lägg den kronan på miljön och inte på ICA!
upp

Startsida Övrig verksamhet och kampanjer Kontakta oss